تماشاي کشور عجايب مي تواند يکي از بهترين و خاطره انگيزترين سفر عمر هر کسي باشد هرچند که تعداد بسيار زيادي از مردم ممکن است که نسبت به اين کشور ديدگاه خيلي خوبي نداشته باشند.


هندوستان کشوري است که در کنار مردم شاد و خونگرم و جاذبه هاي طبيعي خود کلي بناهاي عظيم با معماري هاي متنوع در دل خود دارد که هرکدام از فرهنگ ها و نماد هاي گوناگون اين کشور است.


يکي از بناهايي که ارزش اين را دارد که به خاطرش بليط هواپيما دهلي خريد و به آن جا رفت دروازه هند مي باشد که در قلب اين شهر احداث شده است.


دروازه اي در قلب شهر دهلي


معماري دروازه هند


دروازه هند داراي ارتفاعي به اندازه 42 متر است که داراي معماري بريتانيايي است؛ هرچند که بسياري نيز مي گويند که اين بنا از سبک معماري دروازه‌هاي پيروزي مانند طاق کنستانتين در شهر رم گرفته شده است.  ادوارد لوتينز که نقش مهمي در طراحي شهر دهلي نو داشت، به عنوان معمار ارشد دروازه هند منصوب شد مصالحي که براي ساخت اين بناي عظيم مورد استفاده قرار گرفته اند شامل ماسه، سنگ قرمز و گرانيت مي باشد. در ابتداي ساخت دروازه هند مجسمه پادشاه بريتانيا جرج پنجم در زير سايه باني که در نزديکي دروازه قرار دارد نمايان مي شد اما پس از استقلال هندوستان اين مجسمه جاي خود را به مجسمه سرباز گمنام ارتش هند که از جنس مرمر سياه و به صورت يک مشعل فروزان داد که به نام شعله جاويدان سرباز نام گرفت. 


در ساخت قسمت پايه دروازه از سنگ هاي قرمز رنگ استفاده شده است و به همين دليل رنگ قرمز در اين قسمت بيشتر به چشم مي خورد همچنين براي زيباتر شدن پايه از هنر ريخته‌گري استفاده نمودند.


در قسمت بالايي دروازه قوس مانند است که حس ابهت بيشتري را به بازديد کننده القا مي کند کند نام هند به زبان انگليسي حکاکي شده است و در زير آن هم نام 13 هزار و 218 سرباز هندي و فرماندهان نظامي نوشته شده است. 


گرانيت، ماسه از مصالح تشکيل دهنده دروازه هند


تاريخچه ساخت دروازه هند


 هند به دنبال اين بود که از طريق شرکت در جنگ، استقلال طلبي خود را گسترش دهد اما در آن زمان هند تحت استثمار برتانيا بود و از اين رو نزديک به يک ميليون سرباز هندي به جنگ فرستاده شدند و در کشور هايي چون بلژيک، فرانسه،  ايران، آفريقاي شرقي حضور داشتند آن ها همچنين در جنگ سوم انگليس و افغانستان جنگيدند و جان باخته‌اند. در اين بين بيش از 82 هزار سرباز هندي ارتش بريتانيا  در جنگ جان خود را از دست داده‌اند و دروازه هند در دهلي به‌عنوان يادبود تمامي جنگ‌هاي هند و بزرگداشت شهدا شناخته مي‌شود.


اکنون نيز در 26 ژانويه هرسال مردم هندوستان در بلوار اصلي دهلي که به دروازه هند ختم مي شود جمع مي شوند تا روز استقلال و جمهوري هند را جشن بگيرند.


دروازه هند، دروازه اي نماد شهيدان


نحوه بازديد از دروازه هند


بازديد از دروازه هند در هر ساعتي امکان پذير است منتها بهترين زمان براي تماشاي آن هنگام غروب آفتاب و شب است که باتوجه به نوراني شدن ميدان مي تواند جلوه زيبايي داشته باشد از طرفي چون اين بنا در نزديکي کنار رودخانه يامونا قرار دارد موجب شده است که يکي از بهترين مناطق براي اوقات فراغت و تفريح براي گردشگران و مردم بومي آن جا باشد.


 با خريد بليط هواپيما به هندوستان سفري راحتي را در کشور عجايب براي شما آرزو مي کنيم.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیکاسو هنر راستین طراحي و معماري فلات D.T بهترین زندگی decormodern سرگرمی تور آنتالیا , تور ترکیه , تور استانبول مطالب مذهبي و ديني